Xterra is afgelopen nacht – Nederlandse tijd – haar seizoen begonnen met de eerste World Cup en die wedstrijd werd, zowel wel vaker, gedomineerd door Fransen. Bij de mannen ging de winst van het Xterra Asia-Pacific Championship naar de favoriet Felix Forissier en bij de vrouwen won zijn landgenoot Solenne Billouin.

De wedstrijd ging over de Xterra Full Distance: 1500 meter zwemmen, 29 kilometer mountainbiken en 12 kilometer hardlopen over ruig terrein. Forissier deed dat bij de mannen dus het snelst en finishte uiteindelijk in een tijd van 2:38:31. Spannend was het wel, want de Deen Jens Emit Sloth Nielsen werd runner-up in een tijd van 2:39:52 en zat dus dicht op de winnaar. Arthur Forissier, de broer van de winnaar, finishte als derde in een tijd van 2:41:44.

Bij de vrouwen ging de winst dus naar Solenne Billouin, die een ruimere marge had. Zij finishte in een tijd van 3:10:02 en bleef ruim drie minuten voor haar landgenote Alizee Paties, die tweede werd in 3:13:13. De Italiaanse Marta Menditto maakte het podium van de eerste Xterra World Cup van dit seizoen compleet door als derde te finishen in een tijd van 3:16:51.