De persoonlijke vete tussen Frederic Funk en Youri Keulen kent voorlopig nog geen einde. Sterker nog, door een recente comment van de Duitser bereikt die vete misschien wel een nieuw dieptepunt. Funk verwijst op Instagram naar één van de coaches van Keulen, Kosta Poltavets, en zou daarmee hinten naar een dopingverleden van die laatste.

Poltavets is binnen de schaatswereld bekend, voornamelijk omdat hij jarenlang de scepter zwaaide als bondscoach van de Russische ploeg. Die ploeg kwam veelvuldig in opspraak door dopinggebruik en vandaar dat ook Poltavets vaak negatief in het nieuws kwam. Poltavets heeft altijd ontkend daar iets vanaf geweten te hebben en is inmiddels onder andere coach van Youri Keulen.

De ruzie tussen Funk en Keulen gaat inmiddels al maanden terug. Nadat Keulen vorig jaar Challenge Mallorca won – en Funk versloeg – betichtte de Duitser Keulen ervan alleen maar gestayerd te hebben. Hij tekende protest aan, maar de jury deelde geen straf uit en dus bleef de overwinning op naam van Keulen. Sindsdien liet Funk zich meerdere malen negatief uit over Keulen, maar de Nederlander onthield zich wijselijk van commentaar.

Afgelopen zondag kwamen beide atleten elkaar voor het eerst weer in wedstrijdverband tegen, tijdens de PTO T100 in Singapore. Keulen, die een fenomenale race beleefde en won, kwam op het heen-en-weer parcours Funk tegemoet – die juist een mindere race beleefde, negende werd en op ongeveer tien minuten werd gezet – en besloot hem een handkusje te geven. Het signaal was duidelijk: ‘Ik heb alles op eigen kracht gedaan, ik loop hier en jij daar.’

Funk werd zojuist door één van zijn volgers gevraagd wat hij van dat handkusje vond. Daarop reageert Funk behoorlijk opvallend: “Geen commentaar. Ik kan je alleen aanraden om zijn coach Kosta Poltavets eens te googlen.”