Qua afstand liggen het oude, voormalige pand en het afgelopen weekend officieel geopende nieuwe pand van AthleteSportsWorld op slechts steenworp afstand van elkaar, maar qua ervaring en beleving zit er mijlenver tussen. Onder het toeziend oog van veel enthousiast publiek openden eigenaren Matthias Huitema en Peter van Dartel afgelopen zaterdag hun nieuwe winkel aan de Linnaeusstraat 237 in Amsterdam en één conclusie kan alvast worden getrokken: AthleteSportsWorld ademt triathlon.

Triathlon ademen: het mag dan wel een ietwat vaag begrip zijn, maar als je de stijlvolle winkel van AthleteSportsWorld binnenstapt – iets dat je nu dus iedere dag kunt doen – begrijp je meteen wat we bedoelen. De winkel is groot, twee verdiepingen zelfs, ruim opgezet, lekker licht en óveral waar je kijkt zie je spullen waar je als triatleet enthousiast van wordt: of je het nu hebt over wetsuits, trisuits, loop- en fietssokken, zwembrillen, sportvoeding, simpelweg alles is voorhanden. Prominent aanwezig in de winkel, recht in het hart van de zaak zelfs, een relaxte bank met tv en vlak daarnaast een bar. Klanten zijn dan ook niet verplicht om iets te kopen als ze langskomen en moeten die druk ook zeker niet voelen. ‘Gewoon’ even op bezoek voor een praatje, wat advies of om leuke trainingen te delen: je bent van harte welkom bij het team van Huitema en Van Dartel.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Tijdens toch wel emotionele speeches van beide mannen droop hun liefde voor de sport, hun passie voor het werk en hun trots voor de nieuwe winkel af. “We hebben hier keihard voor gewerkt en hielden dit eigenlijk niet voor mogelijk. Dat we hier nu staan, met z’n allen, en samen de nieuwe opening van AthleteSportsWorld vieren, dat is voor ons ontzettend bijzonder”, aldus Huitema en Van Dartel ten overstaan van een grote groep overwegend triatleten die allemaal, afgaande op hun reacties, laaiend enthousiast zijn over het eindresultaat van de nieuwe winkel.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Toch benadrukt Van Dartel dat de officiële opening van AthleteSportsWorld eigenlijk pas een begin is. “We zien nu al dingen die we toch anders willen doen en zijn natuurlijk altijd op zoek naar een format dat het beste bij onze klanten past. De basis is gelegd, de finetuning komt in de weken, maanden en zelfs jaren hierna.”

Een uitgebreide reactie van Peter van Dartel in de video hieronder. Excuus voor de slechtere audio-kwaliteit.