Met het seizoen in volle aantocht en atleten die zich weer aan het voorbereiden zijn op de vele mooie wedstrijden die gaan komen – of dat nu in Nederland of in het buitenland is – is het ook de moeite waard om eens te kijken naar de trends van dit jaar. Welke gear is populair onder atleten? Welke ontwikkelingen zijn zichtbaar? Wat verandert er misschien wel ten opzichte van voorgaande jaren? We vroegen het Peter van Dartel van AthleteSportsWorld en sommen een aantal trends voor je op.

Wetsuits

– Atleten investeren dit jaar meer in betere en duurdere wetsuits. “De trend start echt vanaf 400 euro”, aldus Van Dartel. “Vanaf dat bedrag heb je namelijk soepel neopreen én een goede pasvorm. Vaak gaan atleten tegenwoordig zelfs een stap hoger.” Van Dartel geeft aan dat de Huub Varman zeer populair is. “En zelfs ook de duurdere Zone3 Vanquish“, besluit hij.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Trisuits

– Onder je wetsuit draag je vrijwel altijd een trisuit. Ook op dat gebied is er een verandering zichtbaar: vroeger waren trisuits zonder mouwen veruit het meest populair, maar dat verandert rap. “Afgelopen jaren was mouwloos de trend, maar nu gaat men meer gekleed. Felle kleurcombinaties zijn uit; één mooie unikleur is nu de rage. Ook je naam op je trisuit zetten is niet meer in de mode, tenzij je een pro bent, natuurlijk. Maar dan wel alleen als je een snelle pro bent”, aldus Van Dartel.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Zwembrillen

– Wat betreft zwembrillen is er één credo: groot, groter, grootst. “Kleine brillen zijn uit, want met een grote bril zie je veel meer, zowel tijdens je training als tijdens een wedstrijd. En een grote zwembril zit ook veel lekkerder. De afgelopen jaren zagen we de trend van de steeds grotere zwembril al ontstaan en dit jaar komen daar ook de zwemmaskers bij. De keuze is daardoor reuze, zodat in 2023 een goede prestatie in het zwembad of in het open water een zekerheid is. Een overzicht van de collectie vind je hier.

Zonnebrillen

– Zonnebrillen: hier is de trend precies tegenovergesteld aan die van de trisuit. Dat betekent dus: felle kleuren zijn cool. “Want dan maak je een statement, des te meer als de kleur van de bril totaal niet matcht met de rest van je outfit. Een zwart montuur kiezen omdat je fiets of helm ook zwart is? Echt niet oké in 2023. Dan nóg een must-have in 2023: de hardloopbril. Lichtgewicht, goede klemming aan je hoofd en dus ook ideaal voor de triathlon. 

Tekst gaat verder onder afbeelding

Sokken

– Wat betreft sokken kan het ook niet gek genoeg. “Het is hetzelfde verhaal als met de zonnebril: er zijn kleuren en statements all over. Niki Terpstra is een fietser. Als je ook kan zwemmen en lopen, dan kies je géén lange witte sokken.” Zeer populair zijn de sokken van Sporcks. Een uitgebreid assortiment vind je hier.