Geen finisher T-shirt, maar een boom. Gelukkig hoef je hem niet na de wedstrijd zelf op te halen of te planten; dat regelt Always Aim High Events (AAH), organisator van diverse triathlons in Engeland, in samenwerking met het goede doel Size of Wales. De organisatie zal atleten de kans geven om voor het planten van een boom te kiezen – en dus iets goeds te doen voor het milieu – in plaats van een finisher T-shirt. Het enige dat je daarvoor moet doen is bij de inschrijving aanvinken dat je liever een boom doneert dan een T-shirt ontvangt. Het initiatief heeft de naam ‘Tees for Trees’ gekregen.

Size of Wales strijdt tegen de opwarming van de aarde door overal ter wereld groene projecten te steunen. Sinds de oprichting heeft de organisatie al meer dan tien miljoen bomen geplant, in 2025 hopen ze de 25 miljoen aan te tikken.

,,Het Tees for Trees initiatief maakt onderdeel uit van meerdere duurzame projecten waar Always Aim High Events zich aan verbindt”, aldus directeur Tim Lloyd in een interview met Endurance Business. ,,Bij Always Aim High Events weten we hoe belangrijk het is om naar het milieu om te kijken. Het is essentieel voor ons als bedrijf en voor iedereen persoonlijk. De iconische, mooie locaties waar we evenementen organiseren trekken veel deelnemers aan en vormen een belangrijke factor in ons succes. We hebben een passie voor het beschermen van het milieu en het Tees for Trees initiatief is een mooie manier om deelnemers een kans te bieden een verschil te maken.”