Slecht nieuws voor de WTS triathlon van Bermuda: topfavoriet Flora Duffy laat weten dat ze door een voetblessure haar thuiswedstrijd op 27/28 april moet missen. De meervoudig Wereldkampioen had gehoopt dat een paar weken rust zouden volstaan, maar moet moet nu toch passen. ,,Ik was zo gelukkig en opgewonden om hier vorig jaar te kunnen racen. Ik ben er kapot van dat ik er dit jaar niet bij kan zijn, maar ik kom zeker terug in 2020 en voor de Grand Final in 2021.”

Flora Duffy is de bekendste sporter in Bermuda. Het was dan ook ter ere van Duffy dat sinds vorig jaar Bermuda aan de World Triathlon Series kalender werd toegevoegd. Nu gooit een klein scheurtje aan de achterste scheenbeenspier roet in het eten. De blessure is vaak een gevolg van overbelasting en komt wel bij meer sporters voor.

In het geval van Duffy ging het om een klein scheurtje die niet zichtbaar was op een MRI. Ze is dan ook blijven trainen, maar met pijn. Uiteindelijk hoopte ze dat drie weken rust voldoende zouden zijn om alsnog de start van Bermuda te halen, maar een echo-onderzoek toonde toch aan dat er een scheurtje zat. Het oordeel is zwaar: ze zal in totaal zes weken langs de kant moeten staan.

Einde van carrière in 2021

Maar ze blijft strijdvaardig. ,,Ik ben meer dan ontgoocheld, zeker omdat iedereen in de buurt enorm uitkeek naar de wedstrijd”, vertelt Duffy. ,,Maar ik kom hier zeker terug in 2020 om te racen. Natuurlijk wil ik er ook bij zijn tijdens de Grand Final in 2021, wanneer ik mijn ITU-carrière afsluit”, aldus Duffy.