karikatuur.jpg Ik ga voor podium in Almere, met minder ben ik niet tevreden…

Wim De Doncker sukkelt al een heel seizoen met blessures. De laatste weken gaat het goed met Wim. Hij heeft zijn zinnen gezet op de volledige triathlon van Almere (die gelijk plaats heeft met het EK LD op 27 augustus). 

Na een loopblessure die me tot opgave dwong in de ironman van Nice eind juni, ben ik eindelijk terug fit. Doordat ik steeds ben blijven fietsen en zwemmen, verloor ik niet zoveel van mijn algemene uithouding. De eerste looptrainingen waren echter wel pijnlijk en stramme spieren waren dan ook mijn deel. Sinds mijn hervatting heb ik mijn zinnen gezet op de hele van Almere op 26 augustus aanstaande. Als voorbereiding stonden enkele kortere triatlons op mijn programma. Vorige week eindigde ik 4de in Eupen en afgelopen weekend kwam ik zelfs 2 maal in actie. Zaterdag liep ik als 3de over de eindstreep in de sprint te Kamperland ( Ned ). Ik moest in de loopproef enkel mijn meerdere erkennen in een Nieuw-Zeelander en een Nederlandse junior. Zondag dan slaagde ik erin om voor de 3de keer op 5 jaar de recreatlon van Meise te winnen voor Timothy Cocuyt. Dit format is speciaal omdat de volgorde van de verschillende disciplines is omgewisseld : men begint met de fietsproef, dan de zwemproef om tenslotte te eindigen met het lopen.
Aanstaande zondag rest me enkel nog Wim Van de Putte’s mr T. sprinttriatlon in en rond de Gentse Blaarmeersen en watersportbaan. Daar kan ik nog een laatste keer diep gaan 6 dagen voor Almere.