Hij had één doel dit seizoen: Bob van Rutte moest en zou dit weekend Ironman 70.3 Barcelona doen en haalde de afgelopen maanden een mooi bedrag op voor KiKa Extreme, het goede doel dat hij daarmee liet samenhangen. In aanloop naar die wedstrijd spraken wij met hem, maar inmiddels is natuurlijk duidelijk dat de wedstrijd door het coronavirus geen doorgang kan vinden. Maar dat houdt Van Rutte niet tegen, getuige zijn bericht dat hij deze week de wereld in gooide. Dit weekend met hem meedoen? Dat kan! Je leest het in zijn oproep hieronder:

Wauw..

Nog maar een paar nachtjes!! Zondag ochtend 17 mei om 9.00 uur spring ik het water in, dan start mijn avontuur.
In augustus heb ik me opgegeven en is de reis begonnen. De reis naar mijn allereerste Ironman. En niet alleen voor mezelf..
Mijn peetoom was begin dat jaar overleden aan kanker. Daarnaast werk ik dagelijks met kids en kan ik me niet voorstellen dat een van hen ziek wordt, of erger, daaraan komt te overlijden. Want 25% van de kids met kanker overleeft het niet! Daarom wilde ik deze Ironman graag doen voor KiKa en schreef ik me in bij Kika Extreme.
Morgen zou het vliegtuig naar Barcelona vertrekken, waar ik zondag aan de start zou staan. Zou staan. Want uiteraard gaat deze race niet door.
Maar mijn missie wel!!
Daarom ben ik door gegaan met trainen en heb ik mijn eigen Ironman 70.3 #stayinside editie georganiseerd. Helemaal corona proof!
Ik zwem de 1.9km in een zwembadje van 12 meter (dat zijn 158 baantjes!), fiets de 90km op mijn fietstrainer en loop 21,1km op een loopband, in m’n eentje.
Op deze manier wil ik de teller voor KiKa nog verder omhoog brengen, zodat er nog veel meer kinderen beter gemaakt kunnen worden!
Zondag 17 mei om 9.00 uur dus. En jij kunt erbij zijn!
We gaan namelijk alles live streamen, zodat je een beetje mee kunt kijken en wat aanmoedigende woorden kunt roepen! Tussendoor zijn er presentaties, onder andere door KiKa. Heb je zwift en heb je zin om (een deel van) de 90km mee te fietsen? Voeg me even toe op Zwift.
En helemaal te gek; CameraNU.nl, die ons van fantastische software hebben voorzien, hebben ook nog een GoPro ter beschikking gesteld die zondag verloot wordt onder de donateurs!!
Dus, kijk je mee? Check dan deze link:
Ik heb er ontzettend veel zin in, vind het super spannend en ben nu al zo ontzettend dankbaar voor alle donaties, alle steun en iedereen die mij nu al geheel belangeloos heeft geholpen. Het klopt écht wat we nu steeds horen; Samen staan we sterk!
Tot zondag!

 

Lieve groetjes,

Bob