De NTB maakte donderdagavond bekend dat er volgend jaar geen Run Bike Run Series plaats zullen vinden. ,,Het aantal deelnemende teams en specialisten is te klein gebleken om een wedstrijdserie voor elk niveau (voor top- en breedtesporter) neer te kunnen zetten”, vermelden zij in de nieuwsbrief. Daarmee lijkt het doel van deze races om de duathlonsport in Nederland te stimuleren niet helemaal geslaagd.

,,Ondanks het stopzetten van de series blijft het uitgangspunt dat duathlon (Run Bike Run) een volwaardige discipline is binnen de combiduursporten van de NTB”, verklaarde zij in het bericht. De beslissing betekent overigens niet dat er helemaal geen toekomst voor duathlon is bij de bond: ,,Met de middelen die door het afgelasten van de Series beschikbaar komen, zal – in samenwerking met organisaties en andere betrokkenen – worden onderzocht op welke wijze de duathlon de komende jaren een impuls kan gaan krijgen en of de Series in de toekomst eventueel weer op de kalender terug kunnen keren.” Opvallend genoeg vermelden zij daarbij ook een samenwerking met onze zuiderburen te overwegen: ,,Een samenwerking met de Belgische bond is daarin een mogelijke optie, die de komende tijd nader onderzocht wordt.”

,,Aan de belangstelling en inzet van de doelgroep heeft het niet gelegen, maar duathlon als discipline verkeert in zwaar weer (niet alleen in Nederland)”, sluit de NTB de brief af met een bedankje aan alle deelnemers en organisaties. Ondanks dat er dus minder duathlons plaats zullen vinden raadt de bond aan de NTB-kalender voor 2020 te raadplegen. Met als hoogtepunt het WK Multisports in Almere: ,,Op 5 en 6 september vinden daar respectievelijk het WK sprint (5-20-2,5) en WK standaard (10-50-5) duathlon plaats.” Ook werden alvast de volgende drie kwalificatiewedstrijden voor dit WK benoemd: Hoorn, Oldenzaal en Hoogerheide.