Nadat de teleurstelling van het afgelaste zwemonderdeel was weggespoeld, vond er vandaag toch een prachtige editie van de Keistad Triathlon Amersfoort plaats. De ‘wedstrijdserie’ van de Standaard Distance werd gewonnen door Thierry Willigenburg en Marleen van Roessel.

De omstandigheden waren zomers en dat maakte het ontbreken van een swim misschien wel des te meer zonde. Toch zullen in ieder geval Willigenburg en Van Roessel er niet wakker van liggen, want het duathlonformat bleek beide atleten meer dan prima te liggen. Willigenburg won de race in 1:49:50 en de atleet uit Nijmegen had daarmee een ruime marge om de winst veilig te stellen. Martijn Veiling werd namelijk tweede, maar deed ruim vier minuten langer over de wedstrijd en finishte in 1:54:05. Daar weer op gepaste achterstand achter moest Peter van Dartel alles op alles zetten om het brons veilig te stellen; hij finishte in 1:57:58 en bleef net voor Joris Regtien, die na 1:58:11 finishte maar wel aanzienlijk harder liep.

Bij de vrouwen was er dus de winst voor Marleen van Roessel. De atlete uit Breda won de race in 2:09:17 en bleef zodoende ver voor Eva Visser, die tweede werd in een tijd van 2:16:49. Lynn Dybiona mocht na een heerlijke dag sporten in Amersfoort naar huis met de bronzen medaille; zij finishte als derde in een tijd van 2:28:34.