De Duitser Frederic Funk is aan een indrukwekkende reeks bezig; nadat hij vorige week al tweede werd bij het WK Ironman 70.3, heeft hij zojuist zijn titel geprolongeerd bij Ironman 70.3 Zell am See. De Duitse Daniela Bleymehl won de race bij de vrouwen. Nederlandse mannen Joost Somsen en Joep Staps deden niet mee in de strijd om een topklassering.

Voor Funk is de overwinning ongetwijfeld een bevestiging van dat hij écht goed bezig is. De Duitser, die duidelijk bezig is met een plan voor de lange termijn – waarbij hij bewust kiest om alleen te focussen op Middle Distance races en nog niet de overstap te maken naar de Long Distance – ziet zichzelf bij zo’n beetje iedere race waar hij staat, verzekerd van een topklassering. Na het zwemmen had Funk nog wel een achterstand van 1:11 minuut op landgenoot Magnus Männer, maar toen hij eenmaal op de fiets stapte, had hij die achterstand niet alleen snel goedgemaakt, maar rukte hij ook van een vierde plaats op naar de koppositie.

Männer probeerde nog wel een tijdje aan te haken, maar in de slotfase van het fietsonderdeel verloor hij toch de aansluiting met überbiker Funk. Toen het fietsen gedaan was, volgde Männer op 2:39 minuut achterstand en Jan Stratmann op 4:40. Tijdens de run kon Funk eigenlijk eenvoudig naar de overwinning lopen, die hij claimde in 3:49:56. Stratmann – vorige week ook al één plaatsje achter Funk – werd tweede in 3:54:46 en de Belg Stenn Goetstouwers derde in 3:55:19.

Joost Somsen was de best presterende Nederlander. Hij werd negentiende in 4:08:55. Joep Staps werd 21e in 4:12:34.

Daniela Bleymehl slaat ook toe tijdens fietsonderdeel

In de vrouwenrace ging de winst naar Daniela Bleymehl. Net als Funk kwam de routinier met een achterstand uit het water – meer dan twee minuten en in een negende positie, in het geval van Bleymehl – maar op de fiets werd die achterstand omgebogen tot een voorsprong. Vanaf het moment dat ze haar fiets in T2 hing en een voorsprong van 2:16 minuut op eerste achtervolgster Lisa Perterer had, kwam haar overwinning niet meer in gevaar. Bleymehl won de race in 4:19:18, terwijl Daniela Kleiser uiteindelijk tweede werd in 4:21:52. Franziska Reng maakte het Duitse podium compleet door als derde te finishen in 4:26:50.