Na zijn podiumplaats van 2019 – hij werd toen derde – hoopt Daan de Groot zo erg weer een keer op het podium plaats te mogen nemen tijdens het WK Long Distance Duathlon in Zofingen. Vandaag lukte dat echter niet; hij werd zesde in de door de Deen gewonnen wedstrijd Jörn Hansen Simon.

De wedstrijd in Zofingen vond dit jaar onder prachtige omstandigheden plaats; je zou het bijna een unicum noemen, want vaak is het er slecht weer. Nu niks van dat alles, want het was warm en zonnig en dat leverde snelle tijden op. Winnaar Jörn Hansen Simon is zelfs de eerste man in Zofingen die onder de zes uur is gedoken, toen hij de wedstrijd won in een tijd van 5:55:39. Emile Blondel-Hermant werd tweede in 6:02:49 en Fabian Holbach derde in 6:03:51.

De Groot deed lang mee in de race over 10 kilometer hardlopen, 150 kilometer fietsen en 30 kilometer hardlopen, ook al heeft hij eigenlijk bijna niet vooraan gezeten. Tijdens de eerste run liep hij tegen ongeveer een halve minuut achterstand aan en tijdens het fietsen groeide die achterstand tot ongeveer anderhalve minuut. Op papier was er dus nog van alles mogelijk toen De Groot aan de afsluitende 30 kilometer hardlopen begon, maar toen kreeg hij het aanzienlijk zwaarder en werd zijn achterstand rap groter. Uiteindelijk finishte De Groot als zesde in een tijd van 6:16:46. Ook Wout Driever stond namens Nederland aan de start. Net als De Groot ging hij lang goed mee, maar kreeg hij het zwaar tijdens de tweede run. Hij finishte als tiende in 6:24:54.

De vrouwenwedstrijd werd gewonnen door Merle Brunnée. Met een eindtijd van 6:45:03 bleef zij onder andere Melanie Maurer en Lotte Claes voor. Nederlandse deelneemsters waren er niet.