Het is altijd een ‘dingetje’ onder triatleten – vooral onder diegenen die uit Weesp of naastgelegen steden en dorpen komen – en uiteindelijk maar voor weinigen weggelegd: het winnen van de Triathlon Weesp. Steff Overmars heeft de race zojuist in ieder geval op zijn naam geschreven en bij de vrouwen trok Emma den Besten aan het langste eind.

De wedstrijd, over de Kwart Afstand, viel dus ten prooi aan een ontketende Overmars. Na het zwemmen had hij nog behoorlijk wat tijd goed te maken, maar tijdens het fietsen sloeg hij echt toe: met een gemiddelde snelheid van bijna 43 kilometer per uur denderde hij over het Weesper parcours en dat bracht hem in een goede uitgangspositie om de race te winnen. Dat deed hij uiteindelijk in een tijd van 1:43:01 en daarmee bleef hij iets meer dan een minuut voor runner-up Nick van Ingen, die na 1:44:03 over de streep kwam. Daan Jacobs werd derde in 1:46:43. Beste Weesper werd Frank de Graaf; overall finishte hij op een zesde plaats van 1:47:37.

Bij de vrouwen was er wel winst voor een lokale triatlete, al was het tot aan de finish spannend. Emma den Besten zegevierde in een tijd van 1:58:44, waarmee ze net voldoende marge had om Eva Janssen niet met het goud naar huis te laten gaan. Janssen finishte op een tweede plaats in 1:58:51. De eveneens uit Weesp afkomstige Julia de Leeuw werd derde in 1:59:50.

*Note: op moment van schrijven vindt nog de tweede startserie plaats, maar de topatleten gaan traditiegetrouw in startserie 1 van start. Daarmee lijken de winnaars dus zeker.