Er kunnen kanttekeningen gemaakt worden dat de startvelden bij Africa Cups doorgaans niet zo sterk zijn en dat is helemaal terecht, maar dat neemt niet weg dat Barbara de Koning aan een wel heel indrukwekkende reeks overwinningen bezig is. Zojuist won ze haar derde Africa Cup van het seizoen op rij – dit keer in Swakopmund – en net als vorige week versloeg ze daarbij landgenote Rachel Klamer. Bij de mannen ging de winst voor de voor Nederland uitkomende Richard Murray.

Zoals wel vaker – of eigenlijk altijd – lieten de volledige uitslagen van de Africa Cup lang op zich wachten, maar duidelijk is wel dat De Koning de sterkste was en daarmee dus een derde overwinning van het seizoen bijschrijft. Misschien nog wel indrukwekkender is het dat ze opnieuw sterker is dan Rachel Klamer, die tweede werd. De Koning finishte de Sprint Distance in een tijd van 1:05:09, terwijl Klamer tien seconden langer nodig had. De Slowaakse Romana Gajdosova werd derde,  19 seconden achter De Koning.

Richard Murray won de wedstrijd dus bij de mannen. Vorige week deed hij ook al mee aan een Africa Cup, maar nu dus met het best mogelijke resultaat. Hij won de race in 57:00 en had een marge van 22 seconden op zijn eerste achtervolger, de Deen Emil Holm. Matthew Wright uit Barbados werd derde  in 57:31.