Goed nieuws voor triatleten die van een biertje houden: GU gaat vanaf 1 maart 2019 gels met biersmaak verkopen. Hoewel we eerst dachten dat het om een slecht getimede 1-april grap ging, komt GU volgend jaar daadwerkelijk met de smaak ‘Hoppy Trails’.

Gezien het enorme aanbod aan smaken kan het eigenlijk ook geen verrassing zijn dat er een gel met biersmaak geïntroduceerd wordt. Daarnaast is GU niet onbekend met ongebruikelijke smaken: eerder kwamen ze al met gels met de smaken ‘French Toast’ en ‘Birthday Cake’ ter ere van hun 25-jarig bestaan. Toch is de gel met hoppige en citrusachtige smaak niet zo gek als dat het in eerste instantie lijkt. Volgens GU is de biersmaak bedoeld om de constante flow van zoete smaken te doorbreken met een iets bitterdere smaak, zodat je minder ‘smaakvermoeidheid’ krijgt. 

Daarnaast is er meer nieuws: tien procent van de opbrengst van de smaak gaat naar een fonds om lokale goede doelen te ondersteunen. Overigens opgelet: ‘Hoppy Trails’ is (natuurlijk) alcoholvrij.

De GU ‘birthday cake’ gel ter ere van hun 25-jarig jubileum (Foto: website GU Energy)