Nederlander Han Poppema begint in 2020 aan wat misschien wel zijn grootste avontuur ooit zal zijn: gedurende het jaar doet hij iedere maand een Long Distance – op eigen houtje, dus niet in wedstrijdverband – in een andere provincie. Dat betekent dus ook in de wintermaanden en nee, daarbij duikt hij niet het zwembad maar wél het buitenwater in. ,,Hiermee ga ik een goed doel steunen: ‘Het Gehandicapte Kind’.

Poppema liet dit optekenen in de zojuist verschenen podcast Tri-Times, gemaakt door Erik en Jorèn Kroon. Vader en zoon hoorden van het plan dat Poppema had – omdat hij voor de zoveelste keer werd uitgeloot voor de Norseman – en besloten direct om dat avontuur vast te gaan leggen. ,,We gaan hem het hele jaar zoveel mogelijk volgen en alles rondom deze triathlonreis op beeld zetten.” Poppema heeft in ieder geval alvast de nodige ervaring: hij finishte al diverse Long Distances.

Nu wachten er vanaf januari dus twaalf triathlons op hem. Het idee is om er elke keer aan het begin van een maand eentje te doen. Het plan is om te starten in Groningen en in december 2020 te eindigen in de provincie Utrecht. Hier zal hij dan finishen bij atletiekvereniging AV Clytoneus, waar hij lid van is.

Alles rondom dit bijzondere project is te volgen op twaalftwintig.nl.