Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Trainen met Daan de Groot: donderdag
Daan de Groot in actie. (Foto: Thatcameraman.com)
Nieuws

Trainen met Daan de Groot: donderdag

Na een succesvol seizoen, waarin Daan de Groot onder andere Europees Kampioen Duathlon werd en brons pakte bij het WK Powerman Duathlon, genoot de atleet onlangs van een paar weken off-season. Inmiddels heeft hij de trainingen weer opgepakt en mogen we een week met hem meekijken. Let op: we hebben weinig atleten gezien die iedere dag een komische draai aan hun schema – of althans de beschrijving ervan – geven, maar De Groot doet het gewoon! Vandaag zijn donderdag.

Trainingsschema van de bewezen beste duatlon-coach van de afgelopen jaren: Peter Res. Deze week ga ik verder met rustig opbouwen na mijn zes weken durende off-season.

Maandag

Krachttraining (programma 1)

Programma geschreven door Cesar Beilo met tot de verbeelding sprekende oefeningen zoals de “lunge static hold rotatie” en de “goblet squat front hold accent ecc”. Belangrijkste oefeningen zijn de bench press en de hip thrust. Ik doe die krachttraining tijdens de lunchpauze in de sportschool bij mijn werk op de VU-campus.

Verder probeer ik op maandag zo lang mogelijk mijn hand in een bak ijswater te houden. Geïnspireerd op core stability trainingen: veel pijn, weinig trainingseffect!

Dinsdag

Looptraining bij de Hellas loopboost.

Dit is het wekelijkse hoogtepunt. We hebben een kern-programma met intervallen op de baan, waarbij tempoduur met tragogoedkoop wordt afgewisseld. Daarvoor is er een techniektraining met veel ‘motorisch leren’, lees: trefballen, flag football en tikkertje.

Na de training ga ik lekker geen koolhydraten eten. Kwark met steenvruchten mag gelukkig wel. Alles voor de ‘sleep low’-prikkel.

Woensdag

6 km BBR

Wekelijks dieptepunt. Voor het ontbijt 3 rondjes door Park Transwijk lopen. Het is iets leuker als die ene dikke man met z’n personal trainster er is: die is nog zieliger dan ik.

Krachttraining (programma 2)

Wederom legendarische oefeningen zoals de ‘kbbusp’: kettle bell bottom up shoulder press. Belangrijkste oefening is de squat.

‘S avonds ga ik op woensdag vaak nog boulderen met mijn vriendin. Voornaamste trainingseffect is dat dit goed is voor mijn relatie.

Donderdag

7:15 Swimboost

Uurtje techniektraining van Daniëlle Vermeulen. De neuroplasticiteit op peil houden door iets te doen wat ik nog niet kan.

13 km hardlopen. Progressief naar Z2 aan het einde.

Zones doe ik vooral op gevoel. Hartslagen en tempo’s worden wat mij betreft vaak overschat.

In de toekomst hoop ik op donderdag nog een handbike-training toe te voegen. Ik heb gemerkt dat dit een goede sport is om de NTB-sportverkiezing mee te winnen.