Zoals ieder jaar heeft Garmin ook nu weer een ‘Garmin Fitness Rapport’ gepresenteerd – in dit geval dus over 2023 – met daarin gegevens die gebaseerd zijn op de activiteiten die miljoenen gebruikers over het jaar hebben gelogd op hun Garmin sporthorloge. De belangrijkste vaststelling is dat hardlopen met voorsprong de populairste activiteit blijft, met een opvallend grote stijging van lopers die hun kilometers wegtikken op de atletiekbaan. Ook multisport doet het goed, met een flinke groei van bijna twintig procent. Bij het fietsen valt op dat de segmenten Gravel (+45%) en eBike (+62% op de weg en +49% offroad) een enorme groei kennen.

Multisport is een activiteitenprofiel die vooral door triatleten wordt gelogd, maar het wordt ook voor duathlon, aquathlon en andere sporten gebruikt. De multisport activiteit onder Garmin-gebruikers kende een groei van 19%. Daarmee is het overigens niet de snelst groeiende sportactiviteit. Tennis, bijvoorbeeld, werd maar liefst 76 procent meer beoefend dan het jaar ervoor. Ook klimmen, esports en paardrijden zitten in de lift. Maar dé populairste activiteit blijft dus nog altijd het lopen, met een paar opvallende stijgers.

Outdoor lopen kende de kleinste groei, met slechts vijf procent. Vooral het lopen op de atletiekbaan nam in 2023 toe: maar liefst 76 procent. Indoor lopen en de loopband kennen een groei van zo’n 15 procent en ook trailrunnen blijft met 11 procent groeien.

Bekijk hier het volledige Garmin Fitness Rapport 2023.