Op een paar hardloopschoenen en een hardloopriem na besloot een inwoner van Staffordshire, Engeland, afgelopen week naakt een rondje te rennen. De 29-jarige Sadie Trigg – die samen met haar tienerdochters een wandeling maakte – was er niet van gediend en sprak de man aan op zijn naaktheid.

,,Mijn twee oudere dochters liepen een stuk voor mij uit”, vertelt Trigg in een interview met Runner’s World. ,,We probeerden te roepen dat ze aan de kant moesten gaan. Toen hij langsrende en ik hem aansprak op zijn gedrag stopte hij. ‘Dit kan toch geen kwaad? Ik ben gewoon aan het hardlopen; wat is het probleem?’, was zijn reactie. Daarna vroeg hij of hij het de meiden ook uit moest leggen.”

,,Ik was helemaal geshockeerd”, gaat Trigg verder. ,,Hij bleef maar zeggen dat het niets kwalijks was. Hij leek eigenlijk banger voor ons dan wij voor hem. Hij kreeg zelfs een beetje een rood hoofd. Ik denk dat hij ons niet had verwacht. Als hij zich echt echt zó erg schaamde, had hij wel kleren aangetrokken, maar dat deed hij dan weer niet. We hadden een foto kunnen maken, maar waren te geshockeerd.”

Ondanks de absurdheid van dit voorval, gelooft Trigg niet dat de man kwade bedoelingen had. ,,Ik wil het niet voor hem opnemen, maar ik denk niet dat het een engerd was. Maar ik vind het wel fout.” De man – die ergens tussen de 30 en 40 jaar oud zou zijn – is eerder ook al eens naakt gespot. Opvallend genoeg is er technisch gezien niets illegaals aan naakt hardlopen in Engeland, tenzij een aanklager kan bewijzen dat de loper de intentie heeft om iemand te shockeren of van streek te maken. In Nederland is het overigens niet toegestaan om naakt over straat te gaan. Als je het tocht doet, kun je zelfs een boete krijgen van maximaal 380 euro.