Het lijkt er op dat België vanaf 2020 een Ironman 70.3 rijker is. Als het aan de organisatie van de Ironlakes Triathlon ligt komt hij er in ieder geval: ,,Het contract met Ironman ligt bij wijze van spreken klaar”, verklaart organisator Florian Badoux. Aankomende zondag vindt in ieder geval alvast de eerste editie van de Ironlakes Triathlon plaats in de buurt van Lacs de L’Eau d’Heure in het zuiden van België.

Van de ruim duizend deelnemers zullen 190 zich dit weekend richten op de volledige afstand. Echter kiezen de meeste deelnemers (497 in totaal) voor de halve afstand. Dat is ook waar de organisatie op mikt met Ironman Europe. De onderhandelingen zijn al in vergevorderde toestand. ,,Het contract met Ironman ligt bij wijze van spreken klaar om te ondertekenen, maar we moeten nog een aantal details uitwerken, de lokale overheidsdiensten erbij betrekken. Maar wij gaan ervan uit dat er hier snel een Ironman 70.3 komt”, aldus Badoux.

De weersvoorspellingen zitten in ieder geval mee voor zondag en dus belooft het voor zowel deelnemers als toeschouwers een topdag te worden. Vlak tegen het Golden Lakes hotel vinden de zwemstart, zwemfinish, wisselzone en aankomst allemaal plaats op één centraal terrein. Bovendien zijn er verschillende doorkomsten op de fiets (drie ronden van 60 kilometer) en vier ronden tijdens het lopen.

De organisatoren zijn zo lief geweest om voor de deelnemers de Petit Poggio – een flinke helling in de omgeving – uit het parcours te laten. Echter is het zelfs zonder deze pittige klim een lastig en constant glooiend parcours. Het loopparcours is daarentegen nagenoeg vlak; langs het water en door de mooie omgeving van de Golden Lakes.

Winactie
Na maandenlang aftellen zullen zondag ook twee atleten via 3athlon.nl aan de start staan. Eerder dit jaar bemachtigden Martin van den Bosch en Erwin van den Bosch via een winactie twee starttickets en twee hotelovernachtingen in het Golden Lakes Hotel.

De hele triathlon van Ironlakes start zondag om 06:30. Voor de deelnemers aan de halve triatlon klinkt om 12 uur het startschot. Alle informatie vind je op Ironlakes.be.