Die felbegeerde top twintig: daar hopen triatleten regelmatig op wanneer ze aan de start staan van een World Cup. Mooi nieuws wat dat betreft voor Lotte Wilms, want zij werd zojuist 19e bij de World Cup in het Chinese Weihai. Donald Hillebregt viel net buiten die top twintig: hij werd 24e.

Bij de vrouwen werd de wedstrijd gewonnen door de Zwitserse Julie Derron, die met een tijd van 2:08:03 overduidelijk de sterkste was. Het zilver was voor de Spaanse Miriam Casillas Garcia, die na 2:09:48 op gepaste afstand binnenkwam. Verena Steinhauser pakte het brons: de Italiaanse kwam over de streep na 2:10:11. Lotte Wilms pakte dus een negentiende plaats, in een tijd van 2:15:00.

Bij de mannen was het voorin bloedstollend spannend en was er een eindsprint nodig voor de uiteindelijke beslissing. Joao Silva trok uiteindelijk aan het langste eind: de Portugees won de race in een tijd van 1:54:47. Twee seconden later pakte de Zwitserse Max Studer het zilver en zes seconden later was het brons voor de Brit Grant Sheldon. Hillebregt pakte een 24e plaats in een tijd van 1:58:45.