Een mooie dag voor Martin van Heteren, die – naar eigen zeggen – vandaag voor het eerst plaatsnam op de hoogste trede van het podium van de 1/8e Triathlon Zwolle (1:03:43). Hij wist onder andere Tim Jongman (+0:09) en Joep Emmen (+0:56) achter zich te houden, die in dezelfde van drie series startten en dus respectievelijk het zilver en brons pakten. Van Heteren groeide in de race. Zo lag hij na het zwemmen nog rond een zestiende plaats overall; op de fiets maakte hij alles goed en daardoor trok hij als eerste zijn loopschoenen aan. Tot de finish wist hij zijn koppositie vast te houden en zo pakte hij de titel.

Van Heteren over zijn race:

Bij de dames beleefde Saskia Bekhuis een sterke race. Op de fiets moest zij nog Andrea Bruijnes aan zich voorbij laten gaan, waardoor zij op een tweede plaats wisselde naar het lopen. Echter herpakte zij zich overtuigend in deze afsluitende vijf kilometer. Zo liep Bekhuis terug naar de kop en zegevierde zij na 1:12:34 met goud. 44 seconden later kwam Bruijnes over de streep met een tweede plek. Met Ria Slingerland-Blom was het podium compleet (+1:36). Opvallend genoeg was het gehele overall podium uiteindelijk gevuld met dames uit de startserie van de categorie 40+, daar waar bij de mannen beter werd gescoord in de categorie 16+.