Voor veel triatleten zijn de stability- en krachtoefeningen niet het meest favoriete onderdeel en dan is het vaak ook nog eens lastig om – zeker zonder begeleiding – alle oefeningen om je romp, arm- en beenspieren te versterken, goed uit te voeren. Een schrale troost: zelfs Wereldkampioenen doen oefeningen wel eens verkeerd.

In dit geval gaat het om kersvers Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen, die enthousiast een filmpje op zijn Instagram plaatste om te laten zien dat hij druk bezig is zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen in de koningsklasse van de autosport, dat over een aantal weken alweer aanvangt. Met een lekker pompende beat eronder zie je Verstappen een aantal oefeningen doen, maar vrijwel iedereen kan zien, en dat blijkt ook wel uit de honderden negatieve reacties onder het filmpje, dat de coureur niet per se heel efficiënt aan het trainen is.

Mocht je de komende dagen dus weer aan het stoeien zijn met de soms vervelende en vaak ook lastige oefeningen om je core stability te verbeteren; neem onderstaand filmpje vooral niet als voorbeeld!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)