Het had voor zowel Donald Hillebregt als Kirsten Nuyes zo’n mooie race moeten worden in het Italiaanse Cagliari. Daar stond namelijk een ITU World Cup op het programma over 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Voor beide atleten de reden om het NK sprint triathlon in Rotterdam, dat ook vandaag werd gehouden, over te slaan. Maar een echt mooie dag werd het niet voor de Nederlanders.

Na afloop kijken Hillebregt en Nuyes terug met een teleurgesteld gevoel. Hillebregt finishte uiteindelijk als 51ste van de 54 deelnemers in een tijd van 59:48. ,,Mijn race was niet top. Ik heb redelijk gezwommen, maar door de golven was het wel redelijk stoeien. Na de wissel moesten we meteen een heuvel op. Ik voelde me goed en kon meteen wat mensen inhalen om vervolgens lekker in de kopgroep te handhaven.”

‘Wheelie op mijn voorwiel’

Tot zo ver alles goed. Maar toen ging het, zij het door een fout van een ander, mis. ,,In de afdaling werd ik verrast door een Portugees die vlak voor mij vol in de remmen ging. Ik kon geen kant op, moest ook in de remmen en maakte een wheelie op mijn voorwiel. Wonder boven wonder kon ik een val voorkomen, maar bij het neerkomen schoot mijn zadel verkeerd en kreeg ik een slag in mijn wiel. Ik heb nog geprobeerd wat ik kon, maar ik stond vervolgens geparkeerd. Ik heb de aansluiting met de kopgroep helemaal verloren.”

(tekst gaat onder de foto verder)

Donald Hillebregt (voor) had tijdens het fietsonderdeel pech aan zijn fiets. (Foto: aangeleverd)

Als ‘goede prikkel’ maakte Hillebregt de wedstrijd wel af. ,,Maar een goed resultaat was niet meer haalbaar. Het positieve is: een voetblessure waar ik een tijd last van heb gehad, was nu niet meer voelbaar. Maar toch overheerst voor nu flinke frustratie”, aldus de triatleet die volgende week tijden de ETU Cup in Weert aan de start staat. ,,Dan moet het stuivertje maar eens de goede kant op vallen.” De mannenwedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door de Italiaanse Delian Stateff in een tijd van 54.45.

Nuyes baalt

Ook voor Kirsten Nuyes viel de internationale race een beetje tegen. Winnares bij de vrouwen was de Oostenrijkse Lisa Perterer (1:00:13) terwijl Nuyes als 32ste van de 46 deelnemers over de finish kwam. Zij deed uiteindelijk 1:04:31 over de triathlon. ,,Het ging vandaag niet zo goed. Ik was nog wel goed weg met zwemmen, maar bij de boeien was het heel veel vechten en slaan. Het fietsen was zwaar, vooral omdat we vijf keer een berg op moesten. Maar ook omdat ik constant op een paar seconden bleef hangen van een groepje. Uiteindelijk werd ik 32ste. Dat vind ik niet goed.”

Nuyes denkt dat haar matige resultaat wel eens kan liggen aan het feit dat ze vier weken geleden ziek was. ,,Daar heb ik nog twee weken heel veel last van gehad tijdens het trainen. En dus heb ik niet zo veel getraind. Nou ja, ik baal er in ieder geval wel van, want het is en blijft toch een World Cup.

Bij de vrouwenrace deed ook de Nederlandse Rani Skrabanja mee. Zij werd 43ste in een tijd van 1:07:25.