Afgelopen week hadden we nog een artikel voor de ‘scheermaagden’ onder ons. Wij vroegen ons af hoeveel van jullie de benen scheren in het wedstrijdseizoen, of jullie de benen misschien op een andere manier glad houden en hoe de partners erover denken. We hebben het jullie gevraagd op Instagram en dit zijn de uitkomsten!

(tekst gaat verder onder de foto)

Op de vraag of de haren van de benen glad moeten zijn voor een race of juist niet, waren jullie duidelijk: 81 procent vindt dat de benen glad moeten worden. Dit zijn overigens echt niet alleen de dames: onder de ‘weg’-stemmers waren opvallend meer heren dan dames. Andersom zaten er onder de ‘laten staan’-stemmers slechts drie dames.

(tekst gaat verder onder de foto)

Vier van de vijf triatleten die antwoord gaven op onze poll, verwijderen dus het haar van de benen. De volgende vraag die we stelden ging over hoe jullie dat het liefst doen. Het valt meteen op dat het overgrote deel van jullie voor scheren kiest. Stijn Jansen bijvoorbeeld: ,,Eerst scheren met scheerapparaat, dan met een mesje bijwerken zodat je niks mist.” Donald Hillebregt heeft zelfs een voorkeur voor een specifiek mesje: ,,Echte Venus mesjes zijn toch het beste!” Toch zijn er uitzonderingen: ‘Michellevd88’ is duidelijk: ,,Hars.” ‘Maris88runs’ doet het anders: ,,Wax.” Kim van ‘t Verlaat kiest juist voor ,,Alles behalve wax”, wat impliceert dat waxen toch niet helemaal beviel.

(tekst gaat verder onder de foto)

De meesten van jullie scheren dus de haren op de benen weg voor een race, maar wat vinden de partners er eigenlijk van? Die gladde benen zien er onder een mooi trisuit prima uit, maar in korte broek bij de supermarkt is het toch een ander verhaal. Donald Hillebregt kan de heren gerust stellen: ,,Meeste dames vinden het sexy.” Toch laat Iwan Brink een ander geluid horen, bij hem is het dus echt ,,not done.” Ook bij ‘didier_w’ is de partner er niet gelukkig mee, ,,afschuwelijk” is het zelfs. Gelukkig zijn de meeste antwoorden juist positief. Sommige heren overtreffen zelfs de vaardigheden van menig dame: ,,schoonzus is jaloers, meestal gladder dan haar benen”, aldus Marten Visser.

Een aantal heren heeft de benen al zo lang glad, dat de partner ,,niet beter meer weet”, aldus Jos van Barneveld. Ook de partner van ‘Rsonke’ is ,,al jaren gewend” en bovendien is het ,,geen gezicht meer zonder scheren.”

Stijn Jansen meldt ons op deze vraag enigszins teleurgesteld zonder partner te zitten. Wellicht dat een koppel razendsnelle en gladde benen daar de volgende race verandering in kan brengen.