In de eigenlijk continue zoektocht naar betere, comfortabelere en snellere schoenen lanceert Hoka per direct een nieuw exemplaar: de Cielo X1. Volgens het merk zelf gaat het om de schoen met de hoogste energieteruggave, waardoor de pure wedstrijdsnelheid dus het makkelijkst zou zijn te evenaren. “De schoen is ontworpen op basis van de inzichten en feedback van Hoka’s topatleten en is de ultieme wegraceschoen voor atleten.”

“De Cielo X1 sluit aan bij Hoka’s filosofie om aangename loopervaringen te combineren met ultieme snelheidsprestaties. De schoen is gebaseerd op de beste ervaringen van het merk tijdens wedstrijddagen en biedt een betrouwbare racegezel waar atleten met een gerust hart in kunnen stappen. Gebaseerd op geavanceerde technologieën die topatleten nodig hebben op hun belangrijkste wedstrijddagen, is het ontwerp voorzien van  Hoka’s kenmerkende elementen die stabiliteit en controle ondersteunen tijdens het rennen met topsnelheden. De Cielo X1 is een innovatief, ultrasnel aanbod binnen de competitieve hardloopwereld, waarmee iedereen zich klaar voor de wedstrijddag kan voelen.”

“Het Hoka productteam creëerde deze ultieme raceschoen door geavanceerde vormen, plaattechnologie en schuimsamenstellingen te integreren zonder comfort te verliezen. Deze innovaties omvatten een uitgebreid nieuw rockerprofiel, een asymmetrisch Active Foot Frame, een dynamische gevleugelde koolstofvezelplaat en een uitgewerkte tussenzool, die samen zorgen voor een lichte, snelle, dynamische en stabiele run.”

“De Cielo X1 tussenzool zorgt voor een ongeëvenaarde race-ervaring en is uitgerust met een MetaRocker™ die is ontworpen om lopers moeiteloos vooruit te stuwen, terwijl de verbeterde koolstofvezelplaat de voet bij hogere snelheden vasthoudt door middel van asymmetrische vleugels die mediaal en lateraal afwikkelen. Met de ProFlyX™ tussenzoolconstructie is de carbonplaat bevestigd tussen twee lagen responsief PEBA-schuim. De zachtere laag direct onder de voet zorgt voor comfort, terwijl de stevigere onderlaag een veerkrachtige bron van kracht is, met op snelheid gerichte vormen die overal in zijn verwerkt. Op de buitenzool is strategisch rubber aangebracht op de plekken met de meeste tractie, maximale duurzaamheid en controle.”

“Een geheel nieuw gebreid bovenwerk zorgt voor een lichtgewicht, ademende en aansluitende pasvorm, terwijl de gebreide tong met asymmetrische kruisjes voor een makkelijke instap en een raceklare lockdown zorgt. De Cielo X1 weegt ongeveer 210 gram voor een damesmaat 40 en zo’n 264 gram voor een herenmaat 44. Met een stack-hoogte van 40 mm en een drop van 7 mm is die Cielo X1 World Athletics-approved.”

“De Cielo X1 is getest door Hoka elite-atleten, die indrukwekkende resultaten behaalden op verschillende afstanden op de weg, en de verwachting is dat de Cielo X1 zijn stempel zal blijven drukken bij toekomstige wedstrijden. Opmerkelijke resultaten zijn onder andere Hoka Northern Arizona Elite-lid Wesley Kiptoo die zijn debuut maakte op de marathon van Chicago en de finishlijn passeerde in 2:10:28. Collega Hoka Elite-lid Kellyn Taylor won de Rock ‘n’ Roll San Jose Halve Marathon en kwalificeerde zich voor de 2024 US Olympics Marathon Trials in 1:11:40, en teamgenoot Alice Wright werd derde.”

Verwacht in de loop van de komende weken een uitgebreide review van de Hoka Cielo X1 op 3athlon.nl.