Afgelopen jaar nam Jan Frodeno – volgens velen de meest succesvolle triatleet ooit – afscheid als profatleet. Nu laait de geruchtenmolen echter flink op, nadat de PTO begin deze week de T100 series aankondigde en Frodeno daarna openlijk met een comeback flirtte.

“Het is eerlijk om te zeggen dat de angst om de T100 series te missen, écht is. Kan ik een wildcard krijgen om opnieuw de wereld over te reizen, Emma Snowsill?”, vraagt Frodeno online aan zijn eigen vrouw. Het is niet duidelijk of Frodeno een comeback écht overweegt, maar dat valt zeker niet uit te sluiten. In de meest recente 3athlon Praat – de wekelijkse podcast van 3athlon, die je hier kunt beluisteren – gaf profatleet Pieter Heemeryck bijvoorbeeld aan Frodeno te volgen en aan zijn trainingen te kunnen zien dat er serieus getraind wordt. Heemeryck gaf toe dat hij op basis van die trainingen eigenlijk verwachtte dat Frodeno inderdaad aan een comeback werkte en mogelijk van start zou gaan in de T100 series.

Voor de T100-series zijn twintig mannen en twintig vrouwen geselecteerd: zij zijn verzekerd van deelname en moeten minimaal zes van de acht wedstrijden racen. Een aantal atleten krijgt wildcards om ook te kunnen starten. Grootste afwezigen zijn vooralsnog Kristian Blummenfelt en Gustav Iden, al is dat niet onverwachts, aangezien zij zich volledig op de Olympische Spelen van Parijs en het WK Ironman op Kona focussen.

Qua Nederlanders is het bijzonder opvallend dat Menno Koolhaas en Youri Keulen, die beiden binnen de top twintig in de rankings staan, niet zijn beloond met een contract.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jan Frodeno (@janfrodeno)