De mogelijkheid is er om op hoogtestage te gaan, maar je kunt Taeru ook gebruiken als ‘normale’ (maar luxe) uitvalsbasis voor een geweldige trainingsstage in de Belgische Ardennen. Het luxe complex, waar de Belgische triatleet Dirk Baelus als eigenaar aan verbonden is, biedt tal van faciliteiten, inclusief dus ook een aantal hoogtekamers.

Naast die hoogtekamers – ideaal in te zetten om bijvoorbeeld een piekmoment richting een belangrijke wedstrijd in te bouwen – is Taeru onder andere voorzien van een modern indoor zwembad van 25 meter, een moderne overdekte sporthal van 1400 vierkante meter, een warmtekamer, fitnessruimte, yoga ruimte en een relax-ruimte. Daarnaast zijn er in de omgeving natuurlijk prachtige fietsroutes beschikbaar, waar je als klimliefhebber je plezier op kunt met de vele hoogtemeters die het gebied rijk is.

Uiteraard zijn er tal van mogelijkheden om individueel te boeken, maar in mei biedt Baelus, samen met de Nederlander Bert Flier, tevens een triathlonstage aan, waarbij deelnemers uiteraard uitvoerig worden begeleid door beide voormalige topatleten. In totaal telt Taeru plek voor maar liefst 43 gasten. Zo zijn er diverse kamers met twee bedden en eigen badkamers, en waarin je de hoogte naar eigen voorkeur kunt instellen. Taeru is dan ook een locatie die je perfect als groep of als team kunt bezoeken en zelfs volledig afgehuurd kan worden.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Sfeervolle accommodatie bij Taeru (Foto: aangeleverd)

Elevate – speciaal voor individuele gasten

Onder de noemer Elevate biedt Taeru de kans aan individuele gasten om een verblijf te boeken. Alle kamers beschikken over twee bedden, dus men kan een individueel verblijf boeken, maar ook met (trainings)partner. In de periode van 24 maart tot en met 19 april zijn er nog slechts een paar plaatsen over. Ook van 24 juni tot en met 30 augustus kan individueel worden geboekt bij Taeru. Op de website van Taeru vind je alle informatie over het Elevate programma.

Begeleide triatlonstage in mei

Van 13 tot 17 mei kan je bij Taeru terecht voor het Taeru Triathlon Camp: een triathlonstage van vijf dagen begeleid door Dirk Baelus, eigenaar van Taeru, en viervoudige Nederlandse Kampioen Long Distance Bert Flier. Er is elke dag de mogelijkheid om te zwemmen in het zwembad en er kan volop gebruik worden gemaakt van alle faciliteiten in de sporthal. Baelus en Flier nemen gasten vijf dagen op de fiets mee in de mooie streek rond Erezee en uiteraard zijn er ook looptrainingen voorzien. Op de website van Taeru vind je alle informatie over de vijfdaagse triathlonstage.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Ideale trainingsfaciliteiten (Foto: aangeleverd)

Tour de Taeru: 900 km met 15.000 hoogtemeters

Bij Taeru kan ook worden gekozen voor de Tour de Taeru, een stevige uitdaging voor wie houdt van klimmen. Het idee achter de Tour de Taeru is om in zeven dagen 900 kilometer te fietsen, goed voor een totaal van 15.000 hoogtemeters. Dirk Baelus, Bert Flier en triatleet Jo Zwaenepoel nemen liefhebbers van 1 tot en met 7 juli op sleeptouw langs de mooiste fietsroutes in de Ardennen. Onderweg wordt voor bevoorrading gezorgd, er is een mecanieker aanwezig en na afloop zijn er massages.

Een tweepersoonskamer in Taeru (Foto: aangeleverd)