Nadat ze vorig jaar toch al een meer dan goed seizoen kende, begint Marlene de Boer het seizoen 2024 ook maar meteen met een overduidelijke overwinning. Bij de Tijdrit Almere snelde de triatlete naar een klinkende zege. Over 42 kilometer bleef ze nét niet onder het uur, maar was ze wel met ruime marge de snelste.

De Boer had, net als alle andere deelneemsters, te maken met ietwat regenachtige omstandigheden, al bleven echt heftige buien gelukkig achterwege. Na drie keer de Almeerse dijk tussen de havenkom en de Stichtse brug op en neer te zijn gereden, een kaarsrecht parcours dus met slechts een enkel keerpunt, noteerde De Boer een tijd van 1:00:41. Daarmee bleef ze onder andere Ilse van Es en Berber Kramer voor. Zij finishten in respectievelijk 1:04:17 en 1:05:18.

Bij de mannen lag het tempo aanzienlijk hoger, want winnaar Brian Megens noteerde een verbluffende tijd van 51:33, waarmee hij goed was voor een gemiddelde van nét geen vijftig kilometer per uur. Slechts twintig seconden later kwam Thom Severijn in 51:53 over de finish, terwijl Marien Bogerd met een tijd van 52:51 het podium complementeerde.