Na een langdurige blessure – maanden kon hij niet hardlopen – heeft Ian Pennekamp laten zien nog steeds in bloedvorm te steken; gisteren won hij met machtsvertoon de altijd populaire triathlon van Weesp. Hij won de race over 1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen in 1:46:57 en bleef onder andere Joost Friderichs en Steff Overmars voor. 

Voor Pennekamp is het een mooie opsteker om nu – ook al komt het triathlonseizoen bijna ten einde – te zien zijn vorm nog niet verloren te hebben. Hij domineerde de race en bleef met zijn eindtijd 3:03 minuut voor de nummer twee, Joost Friderichs. Steff Overmars werd dus derde en gaf 3:33 minuut toe op Pennekamp. 

In Weesp heerst ook altijd een strijd tussen de snelste inwoners uit de stad. Die strijd werd gewonnen door Ricardo Scholten, die overall vierde werd in een tijd van 1:53:39. 

Bij de vrouwen werd de wedstrijd gewonnen door Emma den Besten: zij finishte na 2:05:00 en won met een nog grotere dominantie dan Pennekamp. Amber Jonkvorst werd namelijk tweede, maar zat met een tijd van 2:15:44 op grote achterstand. Sylvia Boon-van Stijn werd derde in een tijd van 2:16:50.