René Verheij zoekt graag een uitdaging op die nog verder reikt dan ‘slechts’ een Long Distance triathlon. De atleet racete al vaker pittige Long Distances, maar stond vorige week aan de start van de Brutal Extreme Triathlon; een dubbele Long Distance in Wales. Verheij wist de race niet alleen te volbrengen, maar racete ook richting een mooie tweede plaats.

De enige die Verheij nog voor wist te blijven – overigens wel met 43 minuten, een tijdsverschil dat je op deze afstand al snel hebt – was Matthew Reid, die een finishtijd van 27:05 uur noteerde. Verheij mocht de klok na 27:49 uur stoppen. De atleet had 2:14:46 uur nodig voor het dubbele zwemonderdeel, waarmee hij na dit eerste onderdeel slechts vijf seconden achter de eerste man lag. Op de fiets reed Verheij hard naar voren door 13:33 uur te fietsen over 372 kilometer; goed voor een nieuw parcoursrecord. Tijdens de dubbele marathon moest hij het daarentegen afleggen tegen Reid, die in totaal 54 minuten harder liep. Verheij klokte een tijd van 11:25 uur over 84 kilometer, waarvan hij 2:54:30 uur nodig had voor de befaamde eerste beklimming: de Snowdon.