De Zwitserse Imogen Simmonds zette zojuist een sterke race neer bij Ironman 70.3 Gdynia en dat leverde haar de overwinning op. De Zweedse Sara Svensk pakte een tweede plaats (+2:20), terwijl de Poolse Aleksandra Jedrzejewska het podium compleet maakte (+3:43).

Simmonds lag al na het zwemmen op de eerste plaats. De atlete noteerde een zwemtijd van 24:29 minuut. Svensk had een behoorlijk gat te dichten na dit eerste onderdeel, want de atlete klom als zevende aan wal, op bijna drie minuten achterstand van Simmonds.

Tijdens het fietsen vergrootte Simmonds haar voorsprong tot 3:52 minuut tot de tweede dame: de Duitse Caroline Pohle. De Zwitserse vervolgde haar aanval met een sterke halve marathon van 1:22:11 uur, waardoor ze niemand meer terug in haar buurt liet komen. Terwijl Simmonds het finishlint boven haar hoofd mocht tillen, racete Svensk naar een tweede plaats. Jedrzejewska haalde Pohle in en pakte zo het brons. Pohle finishte net naast het podium.