Hij begon in 2015 met het doen van triathlons en heeft inmiddels al aardig wat wedstrijdjes gedaan: Remo Dekker is dan ook een echte liefhebber. De afgelopen maanden kampte hij helaas met rugklachten, maar binnenkort gaat hij ‘eindelijk weer’ van start en daar kan hij nauwelijks op wachten. Hij heeft zich al ingeschreven voor diverse races van de TRI HARD Series. ,,Ik heb echt heel veel zin om weer lekker te racen.”

De 36-jarige Dekker doet dus sinds 2015 aan triathlon en was eigenlijk meteen verkocht. ,,Ik liep wel eens hard en fietste soms ook. Toen hoorde ik van TRI BOSBAAN en heb ik me ingeschreven. Daar stond ik dan, met een oude racefiets met van die gekke ‘versnellingschakelaars’ op het frame. Bij het zwemmen was ik al wat overmoedig, terwijl ik nog nooit in het buitenwater had getraind. Ik ging voorin liggen en hard van start, maar twee ellebogen later lag ik achteraan en zwom ik heel veel schoolslag. Toen vroeg ik mezelf wel regelmatig af waarom ik meedeed”, lacht hij.

Op de fiets veranderde dat, zag hij pas écht hoe ‘tof’ triathlon is en direct na de finish plande hij meteen alweer zijn volgende races. ,,Om eerlijk te zijn vind ik de wisselzones nog het leukst. Daar is niemand te beroerd om je tips en advies te geven, wil iedereen een praatje maken en is het dus simpel gezegd heel gezellig. Dat is niet alleen het leukste, maar ook het meest waardevolle van meedoen aan wedstrijden. Extra bijzonder is het dat niet alleen andere beginners, maar ook de echt snelle gasten altijd in zijn voor een gezellig babbeltje.”

En waarom meedoen al die races? Niet alleen omdat het leuk is, zo legt Dekker uit, maar ook omdat het enigszins verslavend is. ,,Het is gewoon een kick. De fysieke uitdaging is zo tof, dat je meteen na een finish opnieuw wil racen.”