Terwijl niet alleen heel Amerika, maar ook de hele wereld vandaag uitkijkt naar het moment dat Joe Biden officieel wordt benoemd tot President, moet de 78-jarige opvolger van Donald Trump misschien wel op zoek naar een nieuwe manier om fit te blijven. Biden maakt namelijk gebruik van een ‘Peloton Bike’ – een luxe hometrainer – maar volgens experts zou het zomaar kunnen dat deze vanwege het gevaar van cybercriminaliteit niet mee mag naar het Witte Huis.

“Natuurlijk zit er beveiliging op, maar nog steeds ben je constant verbonden met het internet en om die beveiliging van de fiets kan zeker heen gewerkt worden”, leggen experts uit aan diverse Amerikaanse media. “Iemand kan zo’n Peloton Bike redelijk eenvoudig ‘aanvallen’, malware installeren en op die manier toegang krijgen tot het Witte Huis.”

De beste oplossing zou dan ook zijn, zo zeggen experts, als de Secret Service de fiets aan zou passen. “De camera eruit, de microfoon eruit en de mogelijkheid om met het internet te verbinden moet eruit. Maar goed, dan heb je feitelijk een hele saaie fiets.”

Eén ding is zeker: Biden is ondanks zijn leeftijd lekker modern want juist alle bovengenoemde features zorgen ervoor dat hij in real-time met andere gebruikers kan fietsen en kan communiceren.