Verschrikkelijk nieuws vanuit Le Morne, waar afgelopen weekend het noodlot toesloeg tijdens een triathlon op Mauritius. Tijdens het Nationaal Kampioenschap Sprint Triathlon is een 55-jarige triatleet tijdens het zwemonderdeel om het leven gekomen. Hij werd 100 meter verderop, levenloos op het strand, teruggevonden.

Toen het grootste deel van de triatleten was gefinisht en de medaille-ceremonie al bezig was, kwam de organisatie tot de vaststelling dat de atleet mogelijk nooit uit het water was gekomen, omdat zijn fiets en alle andere wedstrijdspullen nog onaangeroerd in de wisselzone stonden. Er werd meteen een zoektocht opgestart, met onder andere een helikopter van de kustwacht, en een paar uur later werd het levenloze lichaam van de atleet dus gevonden.

Tijdens de seizoensopener van het jaar gingen zo’n zestig atleten van start tijdens de Sprint Triathlon. De Mauritiaanse triatleet om wie het gaat, was alleen naar de wedstrijd afgereisd, maar het is desalniettemin opvallend dat men pas uren na het zwemonderdeel in actie kwam en de atleet werd gemist. Op social media verschijnen behoorlijk wat reacties over een mogelijk gebrekkige beveiliging op het water. Ook is er veel verontwaardiging dat de achtergebleven fiets in de wisselzone niet eerder alarmbellen deed rinkelen.