Nu de herfst voor de deur staat en ook het wedstrijdseizoen tegen het einde loopt, wordt het weer tijd om binnen ‘op de roller’ te gaan trainen. Hoewel deze trainingen zeer effectief zijn, zijn het vaak niet de meest inspirerende work-outs. Daarom posten we de komende weken regelmatig circa twee uur aan videomateriaal om tijdens de training te kijken. 

Triathlon en tijdrijden zijn nauw met elkaar verbonden. Deze week vond het wereldkampioenschap tijdrijden plaats: dit is en blijft een grote inspiratie voor veel triatleten. Het wereldkampioenschap tijdrijden bij de dames werd door Annemiek van Vleuten gewonnen, met nog eens een plek twee en drie voor Nederland ook. Bij de heren werd door Rohan Dennis gewonnen. Tom Dumoulin werd tweede.

Als eerste een opwarmertje met het tijdrijden van de dames.
(tekst gaat verder onder de video) 

We blijven in het domein van het fietsen en de wereldkampioenschappen in Innsbruck. Aankomende zondag staat de wegrace voor de heren op het programma. Peter Sagan domineerde hier de afgelopen drie jaar, maar dit jaar zal het lastig worden. Het parcours in Innsbruck kent maar liefst 4670 hoogtemeters welke de bonkige Sagan te veel te kunnen worden, hoewel het parcours vorig jaar in het Noorse Bergen ook al 3843 hoogtemeters besloeg. Tijdens het harde werken ‘op de roller’ is het niet anders dan inspirerend om te zien hoe Sagan het als eerste renner ooit lukte driemaal op rij wereldkampioen te worden. Een dominantie die te vergelijken is met die van Alistair Brownlee, Javier Gomez en Jan Frodeno. In onderstaande video’s wordt Sagan eerst uitvoerig voorgesteld.