Goed nieuws – maar zeker ook opmerkelijk – voor Leslie Keijzer. De Nederlander was een aantal maanden terug aan het trainen in Limburg. Samen met een aantal vrienden fietsten ze daar een aantal dagen. In de nacht werd hun bestelbusje – met daarin alle fietsen – voor het hotel opengebroken en leeggehaald. Ook de zeldzame Specialized S-Works Venge Vias Sagan Superstar van Keijzer werd ontvreemd. Maar zijn fiets – alleen het frame heeft al een nieuwwaarde van circa 5000 euro – heeft hij inmiddels terug.

Keijzer schakelde na de diefstal namelijk social media in, alles in de hoop zijn exclusieve fiets terug te krijgen. Een aaneenschakeling van opmerkelijke gebeurtenissen volgde. Aanvankelijk hoorde Keijzer via een andere triatleet dat zijn fiets in Litouwen zou zijn beland. Die triatleet had de fiets namelijk via internet gekocht, maar besloot gezien het rare verhaal toch maar van de koop af te zien en de fiets weer terug te sturen naar de verkopende partij. Op dat moment bevond die partij zich gek genoeg ineens in Polen. 

De triatleet die een gek gevoel aan zijn aanvankelijke aanschaf overhield, speelde het adres door aan Keijzer. Die schakelde op zijn beurt de Poolse politie, maar ook de Nederlandse ambassade in. Lang verhaal kort: uiteindelijk handelde de Poolse politie adequaat, gingen ze eens op bezoek bij het doorgegeven adres dat inderdaad een fietsenwinkeltje betrof, maar daar stond de fiets niet. Toen ze echter bij het huis van de eigenaar gingen kijken stond daar, jawel, de fiets van Keijzer. Uiteindelijk is Keijzer, om geen risico te nemen, zelf naar Polen gereden om zijn eigen fiets op te halen.