Nu het buiten kouder is, vaker regent en ook het wedstrijdseizoen ten einde is, is het weer tijd om binnen ‘op de roller’ te gaan trainen. Hoewel deze trainingen zeer effectief zijn, zijn het vaak niet de meest inspirerende work-outs. Daarom posten we de komende weken regelmatig videomateriaal om tijdens de training te kunnen kijken.

Bij het wielrennen zijn ze ondertussen heel normaal: de teambussen. Bij triathlon zie je ze echter niet. Hopelijk nóg niet. De teambus werd geïntroduceerd door de Nederlandse ploeg van Sauna Diana, maar later kregen steeds meer teams een bus voor hun coureurs. Wie weet zien we over een tijdje een aantal triathlon teams die óók met hun teambus van race naar race rijden. Helemaal voor grote teams als Team Erdinger Alcoholfrei of Pewag Racing geen ondenkbaar scenario. 

Onderstaand eerst de historie met de bus van Sauna Diana, met daarna een aantal van de moderne bussen. Het is mooi om te zien wat er allemaal mee gaat bij zo’n grote wielerronde. Belangrijker nog: Wie heeft de beste koffie? Wat nemen de teams te snoepen mee? Welke bus heeft de meest luxe stoelen?

Sauna Diana

Team Sky

Movistar

BMC

Lotto -Soudal

Bahrein Merida

UAE Team Emirates

Astana