Het wordt de komende dagen prachtig weer, maar toch wordt er ook nog steeds veel indoor getraind. Hoewel deze trainingen zeer effectief zijn, zijn het vaak niet de meest inspirerende work-outs. Daarom posten we deze periode regelmatig videomateriaal om tijdens de training te kunnen kijken.

Met het weer van het moment begint het bij velen weer te kriebelen om buiten te rijden. Met de eerste ‘lente’ ritjes komt onvermijdelijk ook dat andere gevoel: de voorjaarsklassiekers. Op 23 maart staat La Primavera (Milaan San-Remo) op het programma, een paar weken later (7 april 2019, red.) de Ronde van Vlaanderen. In onderstaande video een kijkje achter de schermen bij de Ronde van 2017. Hier zie je dat het in de teamwagens net zo spannend kan zijn als op de weg, helemaal wanneer Phillipe Gilbert een zotte move maakt: 100 kilometer voor de meet gaat hij solo in de aanval. Dit is zelfs in de Ronde tientallen jaren niet meer vertoond. Weet hij zijn achtervolgers af te houden?

(tekst gaat verder onder de video)

Dat racefietsen is natuurlijk erg mooi, maar hoe zouden die jongens het doen in een triathlon? Onderstaand het antwoord. Tyler Pierce, beter bekend als de Vegan Cyclist, is een wegrijder die besluit mee te doen aan een triathlon. Hoewel hij de snelste fietstijd neer weet te zetten komt hij er ook achter dat je voor een triathlon drié goede onderdelen nodig hebt.