Het is een op het oog wellicht opmerkelijke keuze, maar een mooie ontwikkeling voor Erik-Simon Strijk is het wel: hij gaat in op een aanbod van Ask4Benefits – Kijani en zal dit seizoen uitkomen in de Eredivisie. Hij werd al meerdere jaren gevraagd om voor diverse teams uit te komen, zag daar eerder nooit de meerwaarde van in, maar nu dus wel. ,,Het lijkt me een leuke manier om aan mijn snelheid te werken.”

Overigens is Strijk, die onlangs nog vijfde werd bij de Long Distance Israman, niet de enige atleet die zich verbindt aan de ploeg uit Beesd. Ook Boy van West, die een paar weken terug nog vertrok bij iQsquare, maakt de overstap. Eind vorig jaar tekende Joyce Caro al bij de damesploeg. Voor Strijk is het in ieder geval een mooie kans om ‘nieuwe dingen te proberen’. ,,Ik heb de Eredivisie jaren aan me voorbij laten gaan, maar dit jaar wil ik het toch eens meemaken. Ik zal hoogstwaarschijnlijk uitkomen in drie van de vijf wedstrijden.” Dat zullen naar eigen zeggen DUIN Triathlon & Duathlon in Almere, maar ook de beide NK’s (Sprint & OD) worden. ,,Zeker die NK’s lijken me erg mooi, vooral omdat ik het vroeger bij ITU-races al zo gaaf vond om dat korte, snelle werk te doen.”

Overigens verlegt Strijk de focus niet naar het kortere werk en blijft hij zich voornamelijk richten op de langere races. ,,Maar ik wilde in mijn voorbereiding dus wel wat dingen anders gaan doen. Meer aan snelheid werken, al heb ik dat de laatste jaren eigenlijk ook al best veel gedaan. Je kunt ook niet constant dat lange werk doen. Je merkt dan gewoon dat je lichaam snelheid verliest. En ik word natuurlijk ook wat ouder”, aldus de inmiddels 33-jarige atleet.

Hoe ver Strijk kan komen in de Eredivisie, daar heeft hij eigenlijk geen idee van. ,,Ik weet dat ik nog steeds een aardige snelheid heb en dat die jonge gasten best moeten aanpoten om bij me in de buurt te blijven. Ik zie het vooral als een mooie training, ook al ga ik natuurlijk volle bak, en dat het iets kan opleveren richting het langere werk. Ik heb heel veel jaar alles alleen gedaan, dus het is leuk om nu deze andere weg in te slaan.”