Nu het buiten kouder is, vaker regent en ook het wedstrijdseizoen ten eind is, is het weer tijd om binnen ‘op de roller’ te gaan trainen. Hoewel deze trainingen zeer effectief zijn, zijn het vaak niet de meest inspirerende work-outs. Daarom posten we de komende weken regelmatig videomateriaal om tijdens de training te kunnen kijken. 

Rijd bijvoorbeeld met de Fransman Damien Oton mee naar de zege in de Megavalanche. Oton was loodgieter voordat hij in 2014 professioneel mountainbiker werd, pas twee jaar nadat hij voor het eerst op de mountainbike stapte. Desondanks wist hij in de afgelopen jaren tweemaal tweede te worden in de Enduro World Series. In onderstaande video rijden de mountainbikers van de ‘Hollandse berg’, ofwel de Alpe d’Huez af, waarbij het eerste stuk over een ski-piste gaat: spektakel gegarandeerd!

(tekst gaat verder onder de video)

We blijven off-road met twee vrienden genaamd William Hsu en Charles Stevens, die de Silk Road fietsen: 10.000 kilometer van Beijng naar Teheran. Anders dan de Oostenrijker Michael Strasser die dit soort afstanden in ruim één maand fietst, nemen de vrienden vier maanden de tijd. Hierdoor kunnen ze genieten van de meest prachtige landschappen waar ze doorheen fietsen en ze laten ons meegenieten van de schitterende natuur.

(tekst gaat verder onder de video)

https://www.youtube.com/watch?v=7syO-mg_yOQ&t=766s

Nadat we helemaal zen zijn door de prachige tocht door Azië, is het tijd om nog even goed gas te geven met Phil Gaimon. Hij laat in zijn video niet alleen zien hoe hard hij rijdt, maar ook wat zijn hartslag en wattage is. In onderstaande video beklimt hij de ‘Onyx Summit’ in California, een klim van zo’n twaalf kilometer met een helling van vier procent gemiddeld. Hoelang kan jij dezelfde wattages als Phil houden?