Nu de herfst voor de deur staat en ook het wedstrijdseizoen tegen het einde loopt, wordt het weer tijd om binnen ‘op de roller’ te gaan trainen. Hoewel deze trainingen zeer effectief zijn, zijn het vaak niet de meest inspirerende work-outs. Daarom posten we de komende weken regelmatig circa twee uur aan videomateriaal om tijdens de training te kijken. 

Afgelopen weekend liep Eliud Kipchoge tijdens de marathon van Berlijn een nieuw wereldrecord: in 2:01:39 finishte hij net na de Brandenburger Tor. Daarmee is hij nog maar 1:40 minuten verwijderd van het moment dat er iemand onder de magische 2 uur duikt. Nike had in 2016 een project genaamd ‘Breaking 2’. Hierin werd alles op alles gezet om onder de 2 uur te lopen. Slechts 26 seconden kwam Kipchoge, toen onder ideale omstandigheden, tekort. In onderstaande video’s eerst de laatste meters van Eliud Kipchoge van de marathon Berlijn afgelopen weekend en daaronder de documentaire Breaking 2.

(tekst gaat verder onder de video’s)

We blijven bij het lopen. De Keniaanse stam van de Kalenjin overheerst in het lange afstands lopen. Ze beweren dat hun speciale dieet het geheim achter het succes is. De Nederlander Hugo van den Broek coacht een aantal Keniaanse hardlopers en komt ook aan het woord over het dieet van de Kalenjin. Een hoeksteen van het dieet is Ugali. Onder andere Van den Broek legt in onderstaande video uit wat Ugali is en wat de Kalenjin nog meer eten. Daarnaast worden er nog een aantal factoren aangewezen waarom het uitstekende lopers zijn. 

(tekst gaat verder onder de video)

Dat je geen uitzonderlijk atleet hoeft te zijn om een schijnbaar onmogelijk doel te halen bewijzen Jayson en Brandon. De vrienden besluiten een ultra marathon te lopen. Niet zomeer eentje, maar één van 102.9 mijl (ruim 166 kilometer) met ruim 6000 hoogtemeters. In onderstaande video zie je hoe twee gewone mensen naar zo’n groot doel toe trainen en leven en hoe ze hun ultramarathon beleven.