Phil Gaimon kwam als professioneel wielrenner op de mooiste plekken ter wereld, maar racete daar ook weer keihard voorbij. Vervolgens in het hotel dineren en naar bed. Toen het moment kwam dat hij niet meer met de beste mee kon, besloot hij niet alleen dat hij met pensioen ging, maar vooral ook dat het fietsen helemaal anders moest. Vanaf dat moment was iedere rit een feestje.

Hij begon daarop twee reeksen video’s op YouTube, ‘best retirement ever’ en ‘worst retirement ever’. In de eerste serie rijdt hij vooral op mooie plekken in de wereld en geniet hij van de omgeving. In de ‘Worst retirement ever’ pusht hij zichzelf nog altijd tot het uiterste om strava KOM’s te rijden van de zwaarste en/of meest iconische klimmen in een bepaalde omgeving. 

In een aantal van zijn video’s heeft Gaimon de wattages die hij produceert erbij staan: probeer hem maar eens te evenaren wanneer je ‘op de roller’ zit of wanneer je ‘Col du Zwift’ op rijdt.

Als eerste een video waarin Gaimon in Vancouver in één dag de drie meest prestigieuze strava KOM’s plat rijdt. Vanzelfsprekend is deze video onderdeel van zijn ‘Worst retirement ever’ serie.

(tekst gaat verder onder de video)

Dat het ook anders kan is te zien in de video’s waarin hij samen met Tyler Pearce door het Yosemite National park rijdt. Let hierbij vooral op hoe relaxed hij rond rijdt. Er wordt niet op gemiddeldes of wattages gelet, maar alleen op de omgeving. Heerlijk om naar te kijken als je zelf op de fiets zit.

(tekst gaat verder onder de video)

Gaimon heeft uit zijn tijd als professioneel wielrenner veel vrienden over gehouden, die het vooral grappig vinden om hem te helpen bij het rijden van een Strava KOM. In onderstaande video schakelt hij onder andere Chad Haga in, die net daarvoor Tom Dumoulin in de Giro d’Italia had bijgestaan. Gaimon rijdt in deze video de race naar de top mount Evans. Mount Evans is met ruim 4300 meter de hoogste verharde weg van Noord-Amerika.