Nu de herfst voor de deur staat en ook het wedstrijdseizoen tegen het einde loopt, wordt het weer tijd om binnen ‘op de roller’ te gaan trainen. Hoewel deze trainingen zeer effectief zijn, zijn het vaak niet de meest inspirerende work-outs. Daarom posten we de komende weken regelmatig circa twee uur aan videomateriaal om tijdens de training te kijken. 

De Brownlee’s hebben triathlon veranderd. Wanneer de broers samen aan de start staan weet je een ding zeker: het gaat van begin tot einde vol gas. Alistair is de enige triatleet die twee Olympische gouden medailles won, zijn jongere broer Jonathan werd tijdens diezelfde Spelen in 2012 en 2016 derde en tweede. In de onderstaande video is te zien hoe de broers opgroeiden met de sport en uitgroeiden tot de atleten die ze nu zijn. Ook de trainers die de broers in hun jonge jaren begeleidden komen aan het woord.

(tekst gaat verder onder de video)

Christopher Froome heeft veel schade opgelopen in de Salbutamol zaak. Ook al had de zaak nooit in de media mogen komen én is hij vrijgesproken, zijn naam is beschadigd. Het geeft de indruk dat hij als renner uit een rijk team alle kansen heeft gehad en vals gespeeld heeft. Toch is het verhaal van Froome iets anders begonnen: hij groeide op in Kenia en Zuid-Afrika. Hij leerde fietsen op een mountainbike bij een fietsclub in Kenia. Later stond hij namens Kenia aan de start van het wereldkampioenschap tijdrijden voor onder de 23 jaar. Die race verliep alles behalve vlekkeloos. Daarna is te zien hoe Froome bij Team Sky uitgroeide tot een van de grootste renners ooit.

(tekst gaat verder onder de video)

Het zijn niet altijd de grootste namen die inspireren. Justin Rossi is een Amerikaanse renner die er alles voor geeft om de nationale titel tijdrijden te winnen. Nadat hij tweede werd laat deze video zien hoe hij een heel jaar hard traint en alles geeft om aan de top te komen. Vooral het afzien en harde werk komt goed in beeld. Of hij zijn doel ook bereikt zie je in onderstaande video.