Terwijl ze slechts een maand geleden nog meedeed aan de extreem zware Spince Challenge – een wedstrijd over 257 kilometer onder extreme weersomstandigheden in het noorden van het Verenigd Koninkrijk, die ze overigens won – ging Irene Kinnegim de afgelopen dagen opnieuw los: dit keer in de Ardennen, want daar volbracht ze de eveneens loodzware Legends Trail.

Die Legends Trail is rond de 280 kilometer en kent ongeveer 10.000 hoogtemeters. Deelnemers hebben 64 uur om de tocht af te leggen, maar Kinnegim finishte in een tijd van 58:14:48 uur. “Maar vraag niet hoe ik dit heb geflikt”, laat ze tegenover het AD weten. Vorig jaar stond Kinnegim ook aan de start, maar vanwege onderkoelingsverschijnselen was ze genoodzaakt de strijd te staken en werd de finish dus niet bereikt. 35 procent van de deelnemers haalde toen de finish. Dit jaar was dat nog minder: slechts een kwart van de deelnemers, 25 procent dus, kwam over de streep. Inclusief Kinnegim.

Onderweg sliep Kinnegim buiten – in de regen – en was ze verplicht een zware rugzak met benodigdheden te dragen. “De medaille die ik hiermee heb verdiend, krijgt wel een prominente plek thuis”, geeft ze ook tegenover het AD aan.