Afgelopen zondag ging Irene Kinnegim van start bij de loodzware Spine Challenger, maar inmiddels is ze al lang en breed binnen. Kinnegim was oppermachtig op de 160 mijl – 257 kilometer – en finishte als eerste vrouw. Overall liet ze slechts twee mannen voor zich en werd ze dus bijzonder knap derde.

De Spine Challenger staat bekend als één van de zwaarste trails ter wereld en is niet alleen lang, maar wordt ook gekenmerkt door het extreme weer. Deelnemers krijgen te maken met sneeuw, wind, regen en kou. Kinnegim had uiteindelijk 72 uur en 16 minuten nodig voor de tocht die van Hardraw in North Yorkshire naar de Schotse kust voerde. De tweede vrouw had bijna vier uur langer nodig en finishte na 76 uur.

Kinnegim liet na afloop optekenen dat de omstandigheden zwaar waren en dat ze soms tot haar knieën in de sneeuw zakte, waardoor ze niet harder dan twee kilometer per uur liep. De gevoelstemperatuur was soms min dertig graden en Kinnegim had last van bevroren handen en voeten. In de laatste nacht heeft ze 5.5 uur gedaan over ‘slechts’ veertien kilometer.