Ben je geen profatleet, maar strijd je binnen jouw leeftijdscategorie wel graag om de Nederlandse titel? Tri Amsterdam organiseert op 11 juni het NK Standaard Afstand (voorheen de OD, 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen, 10 kilometer hardlopen, red.) voor Age Groupers.

Het is een mooi affiche voor organisator Tri Hard Series, dat het NK dus heeft binnengehaald voor de hoofdstad. “Het is prachtig dat we zo’n grote kampioensrace in deze stad kunnen organiseren”, zegt organisator Jefry Visser daar dan ook over. “Je hoeft je ook niet apart in te schrijven voor het NK.  Zo wordt het NK een strijd voor iedereen. Binnen je eigen leeftijdscategorie wordt het dus een spannende strijd om het eremetaal. Ook atleten die niet lid zijn van de Nederlandse Triathlon Bond maar racen met een daglicentie, doen automatisch mee aan het NK als ze zich inschrijven voor onze wedstrijd.”

Volgens Visser is Tri Amsterdam, los van het NK, sowieso al de moeite waard. “Het is een spectaculaire wedstrijd. Racen in de hoofdstad is een onvergetelijke ervaring en de combinatie tussen stad en natuur – waar je tijdens deze wedstrijd mee te maken hebt – draagt daar logischerwijs aan bij. Daarnaast zal het publiek, zoals altijd in Amsterdam, rijen dik staan om de atleten naar de finish te schreeuwen. Dat zal alleen maar meer zijn, nu we ook het NK organiseren en er dus titels op het spel staan.”

Volgens Visser is het een eer om dit soort nationale titelraces te organiseren. “En voor atleten kan het een mooie opmaat zijn naar het Europees Kampioenschap Long Distance, dat in september in Nederland wordt gehouden. Voor een relatief klein triathlonland, is het mooi dat we met elkaar van dit soort wedstrijden mogen genieten.” Daarmee doelt Visser dus op het EK Long Distance dat tijdens Challenge Almere-Amsterdam wordt georganiseerd.