Het afgelopen weekend kon iedereen genieten van de updates van Irene Kinnegim, die vrijdagavond van start ging voor de 250 kilometer Legends Trail in de Belgische Ardennen en – te oordelen naar diezelfde updates – vooral een nat, modderig én prachtig weekend beleefde. Uiteindelijk is de Nederlandse ultraloopster als derde over de streep gekomen.

Kinnegim ging dus op vrijdagavond van start en kwam op maandag in de vroege ochtend over de finish. Uiteindelijk deed ze 59:14 uur over de trail. Alleen de Franse Claire Bannwarth en de Nederlandse Noor van der Veen bleven Kinnegim voor en daarmee was het podium dus compleet.

De Legends Trail staat bekend als loodzwaar, gaat over 250 kilometer en meer dan 10.000 hoogtemeters. Een groot deel van de starters haalt de finish niet. De ultrarun dient grotendeels zelfvoorzienend en nonstop afgelegd te worden.

In 2022 haalde Kinnegim de finish niet; toen stapte ze uit vanwege onderkoelingsverschijnselen. Vorig jaar finishte Kinnegim na iets meer dan 58 uur.