Afgelopen jaar gingen Mylaps – het Nederlandse bedrijf achter de tijdregistratie van veel wedstrijden – en Ironman al een samenwerking met elkaar aan voor dertig wedstrijden in ruim tien verschillende landen, maar deze week bevestigden de bedrijven dat deze samenwerking tot eind 2024 wordt voortgezet. “We zijn tevreden met het eerste jaar van ons partnerschap”, aldus Stefan Lenhard, Director of Technichal Operation bij Ironman Europa, Midden-Oosten en Afrika.

“Accurate en betrouwbare timing is een cruciaal element van de wedstrijdbeleving voor deelnemers en hun volgers”, vervolgt Lenhard. “We streven ernaar om deelnemers de ultieme beleving te kunnen bieden en we vertrouwen daarin op de deskundigheid van Mylaps Sports Timing.”

Mylaps ontstond in 2008 toen twee Nederlandse bedrijven – AMB i.t. en ChampionChip – samenvoegden. AMB i.t. begon in 1982 in Haarlem toen twee vrienden en fans van radiografisch bestuurbare auto’s op het idee kwamen om transponder timing te ontwikkelen. Hun systeem werd enkele jaren later gebruikt door NASCAR en IndyCar. ChampionChip ontstond in 1993 in Nijmegen met de ontwikkeling van een timing systeem voor grote hardloopevenementen. In 2000 ontwikkelde ChampionChip het destijds baanbrekende eerste timing systeem dat meerdere rondes kon registeren. Het werd een gigantisch succes, want het bedrijf registreert jaarlijks 20 miljoen atleten.

“We kijken terug op een gaaf seizoen met een paar van de meest iconische namen op het vlak van massa-evenementen”, reageert Arno Kempenaar, directeur van Mylaps Event Timing. “We hebben onze Mylaps ProChip timing met een nauwkeurigheid van 0,003 seconden kunnen gebruiken en onze nieuwe ProChip Smart Decoder, de kleinste en lichtste decoder ooit, bleek een goede toevoeging te zijn aan onze set-up. We kijken ernaar uit om ook de komende jaren de beste timing beleving te bieden, samen met onze lokale partners in Europa.”