Het net rond de Duitse dopingarts Mark S. sluit zich meer en meer: inmiddels worden er 21 atleten uit acht landen verdacht van het toedienen van bloeddoping onder begeleiding van deze arts. Inmiddels voeren de sporen ook naar Hawaii en wordt er zelfs gespeculeerd over Ironman Hawaii. Toch is het nog onduidelijk of er daar daadwerkelijk bloedtransfusies hebben plaatsgevonden en of er triatleten bij zijn betrokken. Dat meld de Duitse krant General Anzeiger.

Momenteel worden er dus 21 topsporters uit acht landen verdacht van het toedienen van bloeddoping bij Mark S. Daarbij gaat het om vijf verschillende sporten. Drie van die sporten vallen onder de wintersport, de twee andere sporten zijn nog onbekend. Onlangs biechtte de wielrenner George Preidler (Groupama-FDJ) het laten aftappen van bloed op, maar het is niet duidelijk of dat bij Mark S. was. Dit impliceert dat wielrennen één van de twee overige sporten is. Triathlon zou de andere sport kunnen zijn: dit wordt afgeleid aan het bezoek van Mark S aan Hawaii, waar natuurlijk het Wereldkampioenschap Ironman wordt gehouden. Momenteel wordt uitgezocht of er daadwerkelijk bloedtransfusies hebben plaatsgevonden en welke atleet/atleten hierbij betrokken zijn.

Bij bloeddoping wordt ruim voor een wedstrijd bloed van een atleet afgenomen. Dit krijgt de atleet vlak voor een wedstrijd weer terug, waardoor er dan meer rode bloedlichaampjes beschikbaar zijn en het zuurstoftransport verbeterd wordt. Dit zou de sportprestaties kunnen bevorderen.